Дует ТРАЙЧЕВИ
 
(Теодора & Тодор)
"...една легенда
(Видео запис Иван Спасов)
и изгряваща звезда..."
(В. монтаж Иво Андреев)
 
За тях четете тук:
www.Pantador.com
   



Дует Трайчеви на турне в Канада и САЩ с музикалния си спектакъл
“Моя страна, Моя България”

в-к Неделник, 27 май 2006

На 22 май от България в Ню Йорк пристигна Дует Теодора и Тодор Трайчеви, по повод дните на българската култура в Канада и САЩ. Концертната им обиколка включва градовете: Бостън, Торонто, Чикаго, Лас Вегас, Лос Анжелис, Сан Франциско и Ню Йорк, където ще представят музикалния спектакъл “Моя Страна, Моя България”.
Дует Теодора и Тодор Трайчеви продължават легендата на един от най-добрите Български дуети Марияна и Тодор Трайчеви. Тодор Трайчев след 13 годни в Сан Франциско се завръща в България, където му се ражда малкта Теодора. Близо 10 години Тодор е чакал Теди да порасне с надеждата,че и тя ще заобича сцената като него. Теди не само обича сцената а е и изключително талантлива. Заедно с татко те решават да подготвят един хубав спектакъл за сънародницте си в чужбина, който е насочен към взискателната публика от най-различни възрастови групи. С най-новите дуетни записи на златните хитове ”Искама да те нарисувам”, “Слънчева жена”…на бившия дует Марияна и Тодор Трайчеви, малката артистка и музикалната легенда изграждат един незабравим спектакъл.

Новият дует Теодора и Тодор Трайчеви имат вече редица нови хитове като се изявават както на българска така и на международна сцена.

Теодора има вече самостоятелен албум “Слънчице” с песни на няколко езика Тя танцува отлично и обикновено се придставя с балетна формация “Стела Арт”. Малката артистка е рекламно лице на “Софияленд”. Тя участва на най-престижни международни конкурси и фестивали в България. Една от песните й “The Games Children Play”, по текст и музика на Тодор Трайчев, печели “Grand Prix на конкурс в “J. F. Kennedy Center” /Вашингтон ДС/. Същата песен печели и първа награда във Виена. Тя участва за набирането на средства за децата в Беслам, за бедствието в Югоисточна Азия и в подкрепа на деца с физически увреждания.

Тодор Трайчев след завръщането си в българия продъжава музикалната си дейност като продуцент, автор на текстове и музика, участвал е като председател на престижни журита в международни фестивали В САЩ, Канада, Русия, Австрия, Германия, Португалия, Алжир. Като продуцент той успява да нарпави 34 уникални телевизионни филма с най-големите звезди на българската поп-музика.: Емил Димитров, Тоника, БТР, Ирина Флорин, Орлин Горанов, Сигнал и др.
Също така той е и добър бизнесмен. Въпреки големите трудности в България той успява да разработи един добър бизнес а иммено: цех за производство на деликатеси от суб продукти. Желиран концентрат за шкембе чорба и ролета за директна консумация.

Концертно турне в САЩ и Канада на Теодора и Тодор Трайчeви започна с неофоциални ангажименти в Ню Йорк. По време на сватбено тържество в р-т "Булгара" те поднесоха музикален поздрав за нашите санародници. Сред бурни аплодисменти и топли български сълзи Теодора и Тодор се представиха като дует Трайчеви и изпяха няkoлко ”вечно зелени” кавара от новия им дуетен албум "Искам да те нарисувам”. Това беше страхотна изненада, каза пред гостите Еги, собственик на ресторанта, Всичко съм, очаквал, но никога не предполагах, че песните на Мариана и Тодор Траичеви ще се появят отново в такав невероятно красив вариант. Еги запази датите 24 и 25 юни за шоуто на Теодора и Тодор Трайчеви в неговото заведение. Едната от програмите ще баде за вазрастни, а другата за деца и с участието на деца от българската общност.
Дует бяха поканени и на празничен коктейл в Българското Консулство по случай 24 май. Легендарният музикант и малката му партньорка веднага привлякоха вниманието на гостите. По късно за в-к Неделник г-н Трайчев оцени високо срещата си с посланичката на България в САЩ, г-жа Елена Поптодорова, с която имаше сърдечен разговор. “Г-жа Поптодорова сподели, че още пази спомена за Дуета Марияна и Тодор Трайчеви и обеща своето активно съдействие за успеха на предстоящите изяви на новия Дует Трайчеви.
Пъвият концерт на Теодора и Тодор се състоя в Бостън на 25 май по повод Празника на Българската писменост и култура 24 май и Деня на детето 1-ви Юни. Те гостуваха по покана на Българо-Американския Център “Мадара”. В подготовката на сцената най-активни бяха децата. Те написаха цялата българска азбука върху балони. Според организаторите “Това е едно уникално представление, което зарежда с любов и светлина както малки така и големи. Всички толкова много се забавляваха, че не усетиха как мина час и половина. То върна в спомените по-възрастните и даде надежда за младите!”
След радушното посрещане в Бостън, Теодора и Тодор продължават своето турне в Торонто, Канада. Там те са поканени за откриването на новата Българска Църква “Сети Димитър”. След което на 4 юни ще имат самостоятелен концерт организиран от Българското радио. След Канада те ще се върнат отново в САЩ и ще гостуват на българските общности в Чикаго, Лас Вегас, Лос Анжелис, Сан Франциско и ще завършат турнето си в Ню Йорк от където и излита за България. Те имат покана и за ново турне през септември, като имат план евентуално да се преместят да живеят отново в САЩ.
Подробна информация за турнето на дуета, което се координира от Виолета Желязкова, Агенция “Avilet Enterprises” може да получите от страницата: www.Bgfocus.com
Атор Виолета Желязкова


 

ТУРНЕТО НА ДУЕТ ТРАЙЧЕВИ ПО ПОВОД ДНИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА В САЩ И КАНАДА СЕ СПОНСОРИРА ОТ
ИЗИДА-НЕДВИЖИМИ ИМОТИ
www.Bulgaria-Property-sale.com

BGFOCUS.COM
IGOTMYWEB.COM