Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
bcen
thrive market madara
 
 
 
 
 

     
 




Only the GOOD news ...


Снимка: Далас, 27 Февруари, 2009

ДЕСИ ДОБРЕВА НА ТУРНЕ В СЕВЕРНА АМЕРИКА ЗА 3 МАРТ
3 март, 2009 Магдалена Маринова и Таня Тотева

Спечелила сърцата на много българи и американци, ангелогласната Деси Добрева бе поканена като специален гост на мартенските празници сред най-големите общности в САЩ и Канада.
С голям купон в Бостън на 22-ри февруари, стартира второто турне на Деси Добрева в Северна Америка.

С много настроение и перфектно подбрана музикална програма, Деси остави незабравими спомени в сърцата на българите от Бостън, Ню Йорк и Далас, Чикаго, Торонто, Сан Диего, Финикс и Сан Франциско.

Турнето преминава с голям успех благодарение и на организаторският талант на координаторката му, Виолета Желязкова (директор и основател на Българо-Американски Център Мадара, Бостън). "Обичам да работя с Деси, покрай нея се запознавам с много интересни хора, които ценят българското и не са забравили корените си! Едни от тях са организаторите на концертите, с които работя по това турне. Тяхната роля е изключително важна и отговорна. Те са тези обединяващи фигури, полагащи много усилия и труд да съберат пръснатите ни сънародници из американските земи. Фенове пътуваха по 8 часа, за да се докоснат до магията на Деси."

Българският дух е буден и зад граница, обичта към родното и стойностното се е запазила. Това доказаха концертите на Деси в Северна Америка. Трудно е да се опише това преживяване.

Ето какво сподели организаторката на концерта в Далас - Магдалена Маринова, по този повод:

«Деси посети за първи път Далас на 27 Февруари.

В артистичният център на Керълтън, Тексас бе отпразнуван един от най-големите Български празници – 3-ти Март. Специалният гост на празненството бе Деси Добрева. На тазгодишният концерт броят на гостите надвиши с пъти посещаемостта на този празник от всички предни години. Имаше гости от Питсбърг, щата Пенсилвания, от столицата на Оклахома и от Хюстън, Тексас.

Въпреки че знаехме за желанието на Деси да пее сред хората от публиката, в концертната зала нямаше възможност за това, защото се „пръскаше по шевовете” от присъстващите на първият по рода си и мащаба си концерт в Далас. Залата бе с капацитет 220 места в главният салон и 80 на двата балкона.

Концертът се откри с химна на Република България. Последваха музикални и лирични изпълнения на млади таланти в акомпанимента на завършилата СМЮ в Далас цигуларка Виолета Тръпчева. Деси се появи на сцената точно в предварително планираният час и още с първите си думи, ентусиазма и чара си възпламени цялата аудитория. „Тя има най-невероятният глас, който някога съм чувал” валяха коментари около мен. Присъствието и измести всяка друга мисъл от главите ни. Пеенето и създаде емоционалност, която можеше да се сравни само с първите трепети на влюбване. Желанието и да влкючи всички гости в еуфорията я остави в един момент без обувки. Десетки деца на по 2-3 годинки я бяха наобиколили и невинното им желание да са близо до „принцесата”, както я наричаха те, ги караше да и докосват косата, роклята, дори ходилата. Някой взе обувките и от сцената и започна да играе ролята на принца от приказката за „Пепеляшка”.

Концертът се състоя в две части. След кратък антракт на сцената се появиха танцъорите от фолклорен ансамбъл „Люш”. Няколко от гостите коментираха по-късно за впечатляващото им изпълнение, което вдигна цялата зала на крака.

Настръхналата зала беше готова да види повече от всичко, което се случваше на сцената. Деси бе готова да даде повече и продължи да държи цялата публика в неистово желание с изпълненията си. Вечерта приближаваше краят си, но публиката не бе готова да се раздели с вълшебството, което се случваше наоколо и крещеше в екстаз „Още”. Въпреки обещанието си за последно изпълнение, Деси ги направи три последни.

Българите в Далас имат нова любов с име Деси Добрева. Деси остави частица от себе си във всяко даласко сърце, а взе със себе си каубойска шапка и прекрасна рокля на дизайнерката Виргиния Здравкова, специален подарък от Пламен Карагъозов, представител на Българо-Македонският културен и образователен център, намиращ се в щата Пенсилвания.

Българският дух е жив и зад градица! Благодарим ти, Деси, че ни го напомни!»

Виж снимки и повече инфо за турнето тук www.Bgfocus.com/dessy>>

 

 Our friends  



Todor Ialamov

Vasil Nenkov


David Flashenberg



emona