Home  
  Events Calendar  
  Benefit events  
  News  
  Photo Album  
  Video  
  Classes  
  Mailing list  
  Directory  
  Immigration info  
  About us  
  Contact Us  
  Media  
  Travel  
  My Visit  
 
 
energize
 
thrive market madara
 
 
bcen
 
 
 
 
 

     
Lets make the world a better place!
 

ENG >>


23 март, 2010

Здравейте сънародници ,

Искам да изкажа дълбоката си благодарност на всички хора, които се отзоваха и помогнаха на мен и моето семейство в един много труден и тежък момент.

Благодаря от сърце на всички вас, които веднага се отзовахте и помогнахте с дрехи,  обувки, одеала, играчки за децата, парична помощ и информация.

Събраните средства, които са $1254.65 послужиха за закупуването на легла, мебели и т.н.
Кметството в Молдън също ни помогна и ни настани в общинско жилище в града, три седмици след пожара. Благодаря на хората, които ни помогнаха с преместването на багажа.

Лека по лека нещата се нормализират. Децата също се радват на новото жилище и на многото играчки и дрехи, които получиха.

Когато човек има приятели и хора, които се отзовават в труден момент и подават ръка трудните моменти се преодоляват по-лесно!

БЛАГОДАРИМ ВИ И НЕКА САМО РАДОСТ ОЗЪРЯВА ДНИТЕ ВИ!

Меглена Фандъкова
Стела Фандъкова
Даниел Фандъков


_______________________________________________________________

20 януари, 2010

Здравейте сънародници,

Пишем ви с молба да помогнем на една българска майка от Бостън!

Сигурно сте чули, че на 10 януари, 2010 една жилищна сграда в Malden, MA се подпали рано сутринта (поради електрически проблем) и остави много хора без дом посред зима. Сред тях, за съжаление, е и нашата сънародничка - Меглена Фандъкова (Меги). Тя се грижи сама за двете си деца: момченце на 2 години и момиченце на 8 години

Голяма част от апартаментите са изгорели и сградата няма да става за живеене в близките месеци. Апартамента, който Меги е ползвала под наем не е изгорял, но е наводнен с вода и химикали и все още нямат достъп до него.  Добре е, че Меги е успяла да си вземе поне документите при евакуацията.

След целия шок тя се опитва да намери подслон за децата си и начин да се справи с тежката ситуация. В началото Red Cross ги настаняват за няколко дни в хотел. След което познати на Меги ги настаняват в дома си, като им предлагат да останат , докато си намерят ново жилище. Така, че на първо време имат подслон над главите си. Но разбираемо е, че възможно в най-скоро трябва да си намерят жилище. От кметството в Молдън са им обещали, че ще им съдействат за намирането на по-изгодно жилище, но все още не е известно това кога ще стане.

В момента Меги и децата и се нуждаят от нашата помощ!


Меги работи усърдно (асистент е в зъболекарски къбинет) да издържа семейството си, но в момента е в затруднено финансово положение. Тя трябва да отделя средства както за ежедневните разходи, така и да събира пари за наемане на ново жилище (първи, последен наем, депозит..). Средства са и необходими и за закупуване и на най-необходими неща от първа необходимост като легла, маса, столове и т.н.

Тъй като след евакуацията Меги не е успяла да вземе никакви дрехи със себе си, много наши сънародници дариха и дрехи за децата и за нея, за което Меги им благодари от  все сърце!

Ако имате възможност ПОМОГНЕТЕ, дори и с малко!
Капка по капка прави вир!

Може да направите дарение като изпратите чек на адрес:
Meglena Fnadakova
P.O. Box 245
Malden, Ma, 02148


* Меги си е направила P.O. Box за момента докато се останови на постоянен адрес.

или може да изпратите дарение онлайн:

* Pay-pal акаунта е свързан директно с банковата сметка на Меги!

Ако имате повече върпоси може да и пишете на адрес:
 haydarovam@yahoo.com

Статия в Boston Globe за пожара вижте тук >>>

БЛАГОДАРИМ ВИ ЗА ДОБРИНАТА!

Тази кампания е с подкрепата на Българо-Американски Център Мадара, Бостън

*************************************************************************************

Todor Ialamov

Vasil NenkovDavid Flashenberg

emona